خاصیت گاز آرگون و نحوه تزریق در شیشه دوجداره چگونه است
برای عایق کردن هرچه بهتر شیشه دوجداره از متریال مختلفی ماننده چسب بوتیل،چسب پلی سولفاید و دانه های سیلیکاژل استفاده می شود اما برای عایق کردن بین دوجداره شیشه چه باید کرد؟
بین دو شیشه که با قطعه آلومینیومی به نام اسپیسر فاصله داده می شود اگر بین دو شیشه اکسیژن باشد سرما و گرما و صدا را به داخل انتقال می دهد اما اگر بتوانیم این فضا را با گازی به نام آرگون پر نمایید اکسیژن از بین می رود.یکی از دلایق تفاوت قیمت شیشه دوجداره در استعلام قیمت پنجره دوجداره همین مسئله است.
خاصیت گاز آرگون
این گاز کاملا بی اثر می باشد و در هر موقعیت جغرافیایی درصد مشخصی باید در شیشه دوجداره یا شیشه سه جداره تزریق شود مثال برای پروژه های پنجره دوجداره داخل تهران باید ۱۰ الی ۱۵ درصد گاز تزریق نمود اما در جنوب کشور به خاطر گرمای بسیار زیاد نهایتا تا ۸ درصد تزریق می شود زیرا در به علت گرمای زیاد فشار زیاد شده و در نهایت از سوپاپ تعبیه شده در کنج شیشه ها تخلیه میشود.
برای اینگه شیشه دوجداره دور تا دور آن کاملا با دو مدل چسب بوتیل و پلی سولفاید عایق می شود اگر فشار گاز زیاد شود باعث ترکیدگی شیشه می شود به همین دلیل در دو کنج روبروی هم در شیشه دوجداره سوپاپ مخصوصی گذاشته می شود که در زمان بالا رفتن فشار گاز بین شیشه به صورت خودکار باز می شود و گاز اضافه را تخلیه می کند.یکی از خاصیت های مهم این گاز اختلال در امواج صوتی می بشاد و باعث میشود صدای کمتری به داخل نفوذ نماید.
نحوه تزریق گاز آرگون در شیشه دوجداره
ابتدا شیشه دوجداره توسط چسب بوتیل به اسپیسر چسبانده می شود سپس از سوپاپ تعبیه شده در گوشه اسپیسر سوزن مخصوص وارد می شود در همان زمان که گاز آرگون به داخل شیشه تزریق می شود از سوپاپ دوم اکسیژن و هوای بین دو شیشه خارج می شود سپس پشت اسپیسر با چسب پلی سولفاید پوشیده می شود.
البته در حال حاضر این تکنولوژی قدیمی شده است در برخی از کارخانه های تولید شیشه دوجداره شیشه ها در اتاقک مخصوصی به نام اتاقک خلا ساز به هم پرس می شود در این فضا هیچگونه اکسیژن و هوایی وجود ندارد این امر باعث می شود حرارت و صوت از بین دوجداره رد نشود.تمام این مراحل فقط در کارخانه تولید شیشه دوجداره انجام می شود و کارگاه های کوچک به این دستگاه ها حتی دستگاه تزریق گاز آرگون مجهز نمی باشند.