نحوه تعویض لاستیک درزبند پنجره upvc

نحوه تعویض لاستیک درزبند پنجره upvc

همانطور که قبلا گفته شد یکی از مهم ترین قسمت های پنجره دوجداره لاستیک درزبند پنجره می باشد که به دو دسته تقسیم می شود برای نحوه تعویض لاستیک درزبند پنجره upvc باید ابتدا بدانیم این دو مدل چه تفاوتی با هم دارد.

اگر پس از مدتی متوجه شدین که پنجره های نصب شده شما مانند قبل عایق خوبی ندارد و صدا و سرما و گرما را رد میکند باید بدانید که اصلی ترین قسمت یعنی لاستیک درزبند شما دچار مشکل شده است و تعویض لاستیک درزبند پنجره شما قطعی است.

نحوه تعویض لاستیک درزبند پنجره upvc

لاستیک های سرخود به خاطر آنکه جنس خشکی دارند به سختی از شیار خود جدا می شوند ابتدا باید لاستیک قبلی را از شیار پروفیل با فشار جدا نمود البته باید دقت نمود که پایه لاستیک قبلی در شیار پاره نشود زیرا دیگر اجازه ورود لاستیک جدید را نخواهد داد.

پس از خروج لاستیک قبلی لاستیک جدید را از بالای درب یا پنجره مورد نظر شروع به جا انداختن شیار آن نمایید دقت نمایید که لاستیک کشیده نشود زیرا پس از اتمام کار متوجه می شود لاستیک در حال جمع شدن است و سایز آن کوچک می شود.

بهتر است برای انجام این کار از یک متخصص درخواست نمایید که این کار را برای شما انجام دهد زیرا نوع و مدل لاستیک هر پروفیل با یکدیگر فرق می نماید اگر مدل لاستیک به پروفیل مورد نظر نخورد در جای خود قرار نمیگیرد یا اینکه راحت از جای خود خارج می شود.

قیمت لاستیک ای پی دی ام که برای تعویض درب و پنجره upvc استفاده می شود متفاوت است زیرا این لاستیک مارک ها و تولید کنندگان متفاوتی دارد و وزن های مختلفی در کارتن آن وجود دارد.

دسته بندی لاستیک درزبند پنجره دوجداره

دسته اول لاستیک درزبند سرخود 

که از همان ابتدای تولید و اکسترود پروفیل در کارخانه روی همه پروفیل ها نصب می باشد یعنی همان زمان که پروفیل در حال تولید می باشد روی آن لاستیک نصب شده پس از بسته بندی به کارخانه تولید پنجره دوجداره ارسال می گردد که تولید کنندگان پنجره به این نوع پروفیل لاستیک سرخود می گویند.

این نوع لاستیک از جنس پی وی وی ان و یا همان پلاستیک است که از مواد درجه دو یا از مواد بازیافتی تولید می شود استفاده از این مواد باعث می شود که مزایای کم و معایب زیادی در این نوع لاستیک وجود داشته باشد.

معایب لاستیک سرخود

در مقابل نور خورشید جمع می شود وسایز اصلی آن بسیار تغییر می کند پس از اینکه سایز آن کوچک شد خشک شده و به راحتی می پوسد و خرد می شود.

در قسمتی که پروفیل قرار است جوش پلاستیک بخورد این نوع لاستیک می سوزد و در قسمت جوش خشک و شکننده می شود که پس از چند بار باز و بسته کردن این قسمت خرد شده و از بین می رود.

همه این مشکلات منجر به این میشود که پس از مدتی از این قسمتهای آسیب دیده سرما و گرما و صدا به راحتی عبور کرده و عایقی که از ابتدا درب و پنجره های دوجداره به شماده داده بودند از بین می رود.

مزایای لاستیک  سرخود

تنها مزیت لاستیک سرخود این است که تولید کننده کارگر کمتری برای تولید به کار می گیرد و یک مرحله از تولید به خاطر استفاده از لاستیک سرخود کم خواهد شد و به همان نسبت هزینه تولید و قیمت پنجره دوجداره کاهش پیدا می نماید.

دسته دوم لاستیک درزبند ای پی دی ام (EPDM)

لاستیک های EPDM از جنس کاوچوب واقعی تولید می شود که باعث مقاوت بالای این لاستیک در برابر نور خورشید و پوسیدگی می شود از این نوع لاستیک برای ماشین لباسشویی و ظزفشویی و هر دستگاه و جایی که نیاز به درزبند قوی دارد استفاده می شود.

در پنجره دوجداره این لاستیک حکم مهمترین قسمت آببندی را دارد که پس از تولید درب و پنجره در شیارهای مخصوصی که در پروفیل قرار دارد نصب می شود.

مزایای لاستیک ای پی دی ام

  1. در مقابل سرما،گرما و نور خورشید بسیار مقاوم بوده و هرگز نمیپوسد.
  2. در صورت آسیب رسیدن به آن توسط اشیاء تیز و برنده و یا آتش به راحتی قابل تعویض می باشد.
  3. ضخامت زیاد آن باعث می شود پنجره و درب عایق بسیار قوی تری داشته باشد.

معایب لاستیک ای پی دی ام

در زمان تولید زمان بیشتری صرف می شود تا این لاستیک روی پروفیل نصب شود و هزینه بیشتری نسبت لاستیک سرخود دارد همین امر باعث می شود قیمت درب و پنجره با لاستیک EPDM کمی بالاتر از سرخود باشد.

 

برچسب ها: